Categorieën

Categories
Occasions type
Merk
AT-OS (1)
Melag (1)
Miele (2)
Verlichtingstype
Röntgen type
Categories
Occasions type
Merk
AT-OS (1)
Melag (1)
Miele (2)
Verlichtingstype
Röntgen type

Thermodesinfector

Een thermodesinfector van Miele en andere gevestigde merken vindt u bij All Dent. Vrijblijvend advies van een expert of een offerte aanvragen? Dat kan via de website. U kunt ook onze showroom bezoeken.

Categories
Occasions type
Merk
AT-OS (1)
Melag (1)
Miele (2)
Verlichtingstype
Röntgen type

Een thermodesinfector, ook wel instrumentenwasmachine genoemd, wordt gebruikt om de instrumenten in de praktijk te steriliseren. Zo wordt de veiligheid in uw tandartspraktijk gewaarborgd. Het voorkomen van infecties is belangrijk voor een tandartspraktijk.

Thermische desinfectie

Met behulp van heet water of stoom worden instrumenten gesteriliseerd. Dit gebeurt op temperaturen van 80-100 graden, met bepaalde tijdsintervallen van minimaal vijf minuten op 90 graden of twee minuten op 95 graden. Door dit proces wordt het aantal micro-organismen verminderd tot een veilig niveau. Daarna worden de instrumenten verder gesteriliseerd in een autoclaaf.

Functie van een thermodesinfector

Thermodesinfectoren maken het mogelijk om tandartsinstrumenten veilig en succesvol te reinigen en te desinfecteren. Hand- en hoekstukken, die zijn gebruikt voor het boren of voor het polijsten, gaan niet de thermodesinfector in.
Het reinigingsproces duurt ongeveer 45 minuten, waarna een ontvochtingssysteem in de desinfector de instrumenten droogt. Dit werkt beter dan de deur van het apparaat op een kier zetten. Als de thermodesinfector klaar is, zijn de instrumenten voor 99,999% vrij van vuil en bacteriën. Voor de meeste behandelingen is dit veilig en schoon genoeg.

Miele thermodesinfector

Thermodesinfectoren van Miele zijn heel betrouwbaar bij de verwerking en staan voor de hoogst mogelijke mate aan hygiëne. Het filtersysteem kan heel effectief alle vuildeeltjes verwijderen.
Naast de hoge betrouwbaarheid, zijn de thermodesinfectoren ook erg uitmuntend in de reinigingsresultaten. Door de innovatieve circulatiepomp wordt er een hoop tijd bespaard. Deze werkt zo efficiënt mogelijk.
Dat de thermodesinfector een succesvolle reiniging traceerbaar kan documenteren, biedt dat gecertificeerde rechtszekerheid. Het maken van protocollen bij alle processtappen levert namelijk ook nog eens gedetailleerde analyses op.

Melag thermodesinfector

Het juist reinigen van dentale instrumenten kan zorgen voor een uitdaging en tijdsinvestering. Dat is met de Melag thermosdesinfector niet meer het geval. De Melag thermosdesinfectoren combineren het gehele herverwerkingsproces van reiniging, smeren, sterrilisatie en desinfectie in één apparaat.

Neem contact op met All Dent

Bent u dus op zoek naar een nieuwe thermodesinfector? Of geinteresseerd in één van onze andere producten? Bij All Dent hebben wij ze beschikbaar. Meer informatie en/of een vrijblijvende afspraak in de showroom? Bel ons dan via 0318-50 90 60 of vul het contactformulier in.