Categorieën

Categories
Occasions type
Merk
Melag (4)
Verlichtingstype
Röntgen type
Categories
Occasions type
Merk
Melag (4)
Verlichtingstype
Röntgen type

Autoclaven

Autoclaven voor uw mondzorgpraktijk vindt u bij All Dent. Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies van een expert. Via de website kunt u een offerte opvragen. Of breng een bezoek aan onze showroom!

Categories
Occasions type
Merk
Melag (4)
Verlichtingstype
Röntgen type

Autoclaaf Tandarts

Bent u op zoek naar een autoclaaf voor uw tandartspraktijk? Bij All Dent bent u aan het juiste adres. Wij geven advies aan professionals binnen de mondzorgbranche. Neem contact met ons op, vraag direct een offerte aan of plan een bezoek aan de showroom.

Met een autoclaaf kunt u snel alle tandartsinstrumenten gemakkelijk en snel steriliseren. Zo behoudt u hygiëne en veiligheid in de tandartspraktijk. Infectiepreventie is namelijk erg belangrijk voor tandartsen.

Wat is een autoclaaf?

Een andere benaming voor een autoclaaf is ook wel een sterilisator. Met behulp van stoom en druk worden alle materialen snel gesteriliseerd. Dit kunnen instrumenten, kunststoffen of glas zijn maar ook zeker doeken of vloeistoffen.

Hoe werkt een autoclaaf?

De werking van een autoclaaf wordt vaak vergeleken met die van een snelkookpan. Het werkt heel simpel: de autoclaaf bevat een bepaalde hoeveelheid vloeistof en wordt geheel luchtdicht afgesloten. Vervolgens gaat de temperatuur omhoog waardoor de vloeistof verdampt en zo zorgt voor drukverhoging. Het steriliseren duurt ongeveer vier minuten op 134 graden en ongeveer twintig minuten bij 121 graden. De autoclaaf heeft hiervoor twee bar aan druk nodig. Dat is de reden dat deze geheel luchtdicht is, want zo kan de druk makkelijk worden opgevoerd.

Hygiënerichtlijnen

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu hebben voor tandartspraktijken bepaalde hygiënerichtlijnen opgesteld. Door deze richtlijnen wordt ziekteoverdracht geminimaliseerd. Voor het steriliseren gelden de volgende richtlijnen:
Het is verplicht om instrumenten, stoffen en andere materialen die rechtstreeks in contact komen met steriele weefsels of organen te steriliseren.
Sterilisatie van tandheelkundige instrumenten die bestemd zjin voor hergebruik, moet plaatsvinden in een stoomsterilisator.
Sterilisatie via een B-klasse autoclaaf die is voorzien van gefractioneerd voor-vacuüm en na-vacuüm en automatisch droogprogramma. Met deze hoogste klasse autoclaaf kunt u verpakte, holle en zelfs gecompliceerde instrumenten steriliseren.

Testen van een autoclaaf

Ook een autoclaaf moet worden getest, of deze nog naar behoren werkt. Het doel van deze test is het inzicht krijgen in de kwaliteit van stoompenetratie in een pakket. Met een Bowie & Dick test kunt u de autoclaaf testen. Als de test volledige kleurverandering aantoont, is er volledige stoompenetratie. Als er teveel lucht aanwezig is, is de test gefaald. Dit kan gebeuren door een slecht werkende autoclaaf.

Autoclaaf medisch

Het is belangrijk om medische instrumenten regelmatig te reinigen en steriel te houden. Ook voor medische praktijken is het gebruik van een autoclaaf erg praktisch, betrouwbaar en snel. Bij het uitvoeren van medische werkzaamheden is de hygiëne van de instrumenten zwaarwegend. 

Veterinaire autoclaaf kopen

Bij dierenklinieken is het cruciaal om instrumenten hygiënisch te houden. Middels een veterinaire autoclaaf worden instrumenten, zoals naalden en tangen grondig gedesinfecteerd. Daarmee voorkomt u dat bacteriën worden overgedragen op andere dieren. Autoclaaf kopen? Neem contact met ons op. 

Contact opnemen met All Dent

Op zoek naar een nieuwe autoclaaf? Dan bent u bij All Dent op de juiste plek. Meer informatie en/of een vrijblijvende afspraak in de showroom? Bel ons dan via 0318-50 90 60 of vul het contactformulier in. Wij verkopen ook verschillende andere producten.