Dürr Dental

Dürr Dental is een grote speler op het gebied van praktijkhygiëne, afzuiging, compressoren en digitale fosforplate scanners. Dürr Dental maakt de spreekwoordelijke Duitse degelijkheid zeker waar. 

Geschiedenis van Dürr Dental

De geschiedenis van Dürr Dental gaat terug naar 1941. In een wijk in de Duitse stad Stuttgart richtten de gebroeders Dürr een mechanische workshop op. Er werden artikelen voor huishoudelijk gebruik geproduceerd. 

In 1946 betraden zij de tandheelkundige sector met vervangingsonderdelen voor hand- en hoekstukken. De ontwikkeling en productie van handstukken vond een jaar later plaats. In 1949 werd het bedrijf geregistreerd als handelsmaatschappij K. u. W. Dürr Dental-Fabrikation, gevestigd in Ludwigsburg.

Het huidige hoofdkantoor van het bedrijf bevindt zich in Bietigheim-Bissingen, Duitsland. Hier werken meer dan 475 mensen op het gebied van productie, onderzoek en ontwikkeling, inkoop en verkoop en marketing. De internationaal opererende Dürr Dental Group heeft momenteel meer dan 1.300 mensen in dienst en realiseerde in 2020 een omzet van ongeveer 275 miljoen euro met klanten in 138 landen.

Dürr Dental afzuiging

Het is van groot belang dat de tandartspraktijk draaiende blijft en dat behandelstoelen voorzien worden van schone en droge lucht. Een afzuigmoter is het hart van een tandartspraktijk, want zonder afzuiging kan er niet worden gewerkt. 

Dürr Dental heeft al een aantal jaar bewezen dat zij betrouwbare en kwalitatieve afzuiging levert. Ze produceren innovatieve afzuigsystemen, passend bij elke praktijk.

Dürr Dental in Nederland

Bijna iedereen die ooit naar de tandarts is geweest, is al behandeld met producten van Dürr Dental. Al 80 jaar is het bedrijf met zijn innovatieve systeemoplossingen de betrouwbare partner voor tandartsen over de hele wereld. 

Ook in Nederland gebruiken veel praktijken de producten van Dürr Dental. Het bedrijf biedt tal van systeemoplossingen op het gebied van praktijktoevoer, afzuiging, diagnosesystemen, tandbehoud en hygiëne.

Contact opnemen met All Dent

Bent u op zoek naar Dürr Dental-apparaten of bent u op zoek naar een complete praktijkinrichting? Bij All Dent bent u aan het juiste adres. Voor voordelige prijzen bieden wij u kwaliteit. Bel ons gerust op voor meer informatie en/of een vrijblijvende afspraak in onze showroom, 0318 – 509060 of vul ons contactformulier in.

Laat u inspireren in onze showroom

AllDent is dé specialist in Nederland op het gebied van praktijkinrichting. Ons team kan u vrijblijvend adviseren. Bel ons op 0318 – 50 90 60 , mail ons via info@alldent.nl of laat hieronder uw bericht achter.

"*" geeft vereiste velden aan

Uw voor- en achternaam:*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.